POVESTEA LUI MUCK CEL MIC

Regia: Todor Valov
Scenografia: Natalia Gocheva
Dramatizarea: Darko Kovachovsky
Muzica: Mirchev Plamen

Distribuţia: Teodora Popa, Viorica Boda, Irina Melnic, Ramona Benchea-Mincu, Piekny Ghiciuc, Mădălin Costea, Rareș Bogdan Porca

Regia tehnică: Elena Madaras
Lumini: Ovidiu Tămăşan, Călin Popa
Sunet: Florin Andrea

Construcție decoruri și păpuși: Masters of puppets, Sofia, Bulgaria
Croitorie: Mirela Tămăşan
Mașinist: Gheorghe Hațegan

Durata spectacolului: 40 minute
Vârsta publicului țintă: 4+
Limba în care se joacă spectacolul: română

 

Scurtă prezentare a spectacolului:

„Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.

Todor VALOV, regizor

„Povestea lui Muck cel Mic” vine cu o abordare regizorală aparte, păpușile și obiectele animate sunt foarte expresive și lucrate în detaliu. Muzica originală, alături de o scenografie de excepție, te cucerește încă de la început și dublează la perfecție firul poveștii. Ai sentimentul că ești într-o lume de basm, mirifică, cu tentă orientală din care nu-ți mai dorești să pleci. Valoarea spectacolului este împlinită prin expresivitatea și mânuirea de excepție a actorilor care fac parte din distribuție. Producția a durat peste trei luni iar cinci săptămâni s-a lucrat efectiv cu actorii și personalul tehnic pe scenă. Felicitări întregii echipe de producție !

Ioana BOGĂȚAN, Manager Teatru

 

PREMII:

PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE, spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, regia Todor Valov, Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși „Sub căciula lui Guguță”, Chișinău, Republica Moldova, 2017.

PREMIUL PENTRU ORIGINALITATEA CULTURII OBIECTELORPOVESTEA LUI MUCK CEL MIC, Festivalul internațional al teatrului contemporan de animație – ImPuls, București, 2016.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI PENTRU ATMOSFERA SPECTACOLULUI – POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, Festivalul International al Teatrelor de Papusi si Marionete „PUCK”, Cluj Napoca, 2016.

PREMIUL PENTRU ORIGINALITATE SCENOGRAFICĂ, spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, regia Todor Valov Festivalul Internațional de Animație Gulliver, Galați, 2016.

 

 

Info spectacol

Categorie:

Data : 23 mai 2018

To Top